24 december 2011

Tip - Let op de In App aankopen

Spelletjes spelen op de iPad is natuurlijk heel erg leuk. Maar als daar onverwachts een hoge rekening uit voortvloeit, verdwijnt de spelvreugde als sneeuw voor de zon. En die kans is best aanwezig als we niet goed opletten.


Er zijn heel veel spellen waarin items gekocht kunnen worden voor echt geld. Normaal gesproken moet je voor een aankoop in de iTunes store het wachtwoord van je account doorgeven. Maar als je dat net gedaan hebt, omdat je bijvoorbeeld een bepaalde app hebt gedownload, kun je de volgende 15 minuten van alles aankopen zonder weer je wachtwoord op te moeten geven.


Als vervolgens een spel gespeeld wordt waarin je items voor echt geld kunt aankopen, kan de rekening fiks oplopen.


Er is een manier om dit te voorkomen, namelijk door  de optie 'In App aankopen' te blokkeren. Je blokkeert daarmee de mogelijkheid om vanuit een app direct aankopen te doen.


De blokkade richt je als volgt in:


Ga naar Instellingen - Algemeen - Beperkingen.
Op dit punt kun je Beperkingen in algemene zin in- of uitschakelen, eventueel ook nog beveiligd met een pincode. Als je de Beperkingen hebt ingeschakeld, kun je onder Toegestaan materiaal de optie 'Kopen vanuit apps' uitschakelen.


Mocht je achteraf een keer iets in een app willen aankopen, kan je dat hier natuurlijk altijd weer toestaan. Maar op deze manier kun je wel voorkomen dat dit onbedoeld, bijvoorbeeld door je kind tijdens een leuk spel, gebeurt.


Deel deze tip met je vrienden via Facebook:

Geen opmerkingen: